Koffie

Koffie behoort tot de kleine geneugten van het leven: als een snel opkikkertje in de ochtend of als afsluiter van een heerlijke maaltijd. Koffie is romantisch, verleidelijk en bedwelmend en de favoriete drank van miljoenen mensen. Waar u ook bent, u kunt overal genieten van een lekker kopje koffie.

Stukje geschiedenis:

Koffie komt oorspronkelijk uit Ethiopië en is volgens de legende ontdekt door een geitenhoeder genaamd Kaldi. Toen op een dag zijn anders zo slome geiten vrolijk naar huis gehuppeld kwamen, is de geitenhoeder op onderzoek uit gegaan en kwam al snel tot de ontdekking dat zijn geiten mysterieuze rode bessen gegeten hadden.

De geitenhoeder nam wat van de besjes mee naar een naburig klooster en liet ze daar door de abt onderzoeken. De abt heeft de bessen vervolgens boven het vuur laten drogen, waarna hij ze tot poeder wreef en er heet water aan toevoegde. Wat ontstond was een heerlijk geurende zwarte drank die we nu kennen als koffie.

De koffiesoorten die wij in de winkel verkopen, kunnen we onderscheiden in twee categorieën: originals en melanges.
De originals en melanges zijn beide van 100% Arabica bonen. Het enige verschil zit hem in de herkomst van de bonen. In de originals komen deze uit één land, in de melanges uit verschillende landen.

Klik op één van de categorieën voor een compleet overzicht.

En probeert u ook eens onze Koffie van de Maand. Deze koffie zit niet in ons vaste assortiment, maar wordt speciaal geselecteerd zodat wij u steeds weer kunnen verrassen met een bijzondere smaak of een koffie uit een speciaal land.

Koffie bestellen

Wij hebben geen webshop maar natuurlijk is het mogelijk om uw favoriete koffie bij ons te bestellen. Stuur een mailtje naar expreszokoffiethee@telfort.nl met de gewenste koffie en hoeveelheid (vanaf 250 gram). U ontvangt van ons een bevestiging en een overzicht van het te betalen bedrag. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben, sturen wij de koffie direct per post naar u toe.

 

‘Koffie moet zwart zijn als de hel,
Sterk als de dood en zoet als de liefde.‘
Turks gezegde