Originals

Colombia Supremo

Een mooie koffie uit de Cauca regio in Colombia. Deze koffie heeft een licht fruitige, iets zoete smaak maar heeft zeker genoeg body voor een lekkere espresso.

Costa Rica Tarrazu

Een mooie koffie uit de regio Tarrazu met lichtfruitige tonen en een milde smaak. Zeer geschikt voor snelfilterkoffie.

Kameroen

Deze bijzondere koffie is onderdeel van het Circle of excellence programma waarin is bepaald wat de boeren moeten doen om een echt specialty product te maken maar ook wat zij hiervoor aan hulp en voor betaald krijgen. Zo wordt er gewerkt volgens de principes van “More than Fair Certified”. Hierdoor wordt er betaald voor de kwaliteit die geleverd wordt. Dit is een stuk hoger dan de marktprijs en hierdoor kan de koffie uit Kameroen geleverd blijven worden.
En leuke bijkomstigheid: deze koffie heeft ook een Schiedams tintje want hij wordt in Schiedam gebrand door Branderij Luijendijk. Deze koffiebrander heeft zich een paar jaar geleden in Schiedam gevestigd en van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Wij vinden het dan ook heel bijzonder dat wij deze koffie in onze winkel kunnen aanbieden.

Gayo Sumatra Gold

Een prachtige koffie uit Indonesië die zich heeft geplaatst op de 5e plaats van beste koffiesoorten ter wereld!
De Gayo Sumatra Gold heeft een volle krachtige smaak en is uitermate geschikt voor espresso en cappuccino.

Dominicaanse Republiek

De Domicaanse Rupubliek is een Single Origin bestaande uit 100% Arabica bonen: notig en zoet van smaak met nuances van cacao, amandel en karamel. Deze koffie wordt in de regio Barahona geoogst. Het hele jaar door is er voldoende regen en zonneschijn en dat is zeer gunstig want deze weersomstandigheden zorgen ervoor dat de koffieplanten 4 tot 5 keer per jaar bloemen dragen. De boeren kunnen dan wel 5 tot 6 keer terugkeren naar de plantage om te oogsten van de zelfde planten.

Heilige Rotterdamse Boontjes

Koffie met een verhaal!
Een hoogwaardige en eerlijke koffie uit Brazilië. Heilige Rotterdamse Boontjes koopt louter in bij koffiehandelaren die bijdragen aan een beter leven voor de koffieboer en de natuur. De koffie die Heilige Rotterdamse Boontjes gebruikt is één koffiesoort van één boerderij. In het Rotterdamse worden deze groene koffiebonen met zorg geselecteerd en gebrand door de koffiebranders.

Maar er is meer aan Heilige Rotterdamse Boontjes dan een verse, eerlijke en duurzame koffie; namelijk een eigen keurmerk: de Verbonden Rotterdammer. Door het drinken van Heilige Rotterdamse Boontjes Koffie draag je bij aan kansen voor kwetsbare Rotterdamse jongeren. Heilige Rotterdamse Boontjes Koffie biedt deze jongeren een leerwerktraject binnen haar bedrijf aan en leidt hen op tot koffiebrander, barista en distributeur. Maar het allerbelangrijkste wat hen wordt bijgebracht is werkethiek. Na dit 50 weken durend leerwerktraject zijn zij in het bezit van de nodige kennis en werkervaring die hen in staat stelt aan te sluiten op de Rotterdamse arbeidsmarkt.

Sulawesi Kalosi

Een koffie uit Indonesië die zich kenmerkt door zijn excellente body en lage zuurgraad. De koffie laat zich goed mengen met melk voor een heerlijke cappuccino.
De Sulawesi Kalosi is een karaktervolle, kruidige en zoete espresso koffie. Zeer krachtig en uitgesproken en voornamelijk geschikt voor espresso en cappuccino.

Panama Boquete (Casa Ruiz)

Panama een land met veel verschillende klimaten. Hierdoor smaakt een kopje koffie iedere keer anders en dat is een buitengewone smaakervaring! Daarnaast groeit koffie in Panama op grote hoogte, beginnend vanaf 1.400 meter. Omdat het hier kouder is, groeien koffieplanten minder snel, waardoor smaken en aroma’s meer tijd krijgen om zich te ontwikkelen.

Panamaanse boeren zijn zich bewust van kwaliteit. Daarom worden koffiebessen met de hand geplukt en is er veel aandacht voor kwaliteit. En dat proeft u! De Panama Boquete is een delicate koffie met een uitgebalanceerde smaak en nuance van boterbabbelaars (butterscotch). De koffieplanten groeien op de hellingen van de vulkaan Baru.

Cecovasa

Eén van onze eigen favorieten!

De koffieproductie van Peru komt vrijwel volledig uit bosgebieden. De koffieplanten worden verbouwd door kleine boeren. Door de opzet van het fair trade systeem worden deze kleine boeren maximaal beloond voor hun inzet. Omdat er weinige grote plantages zijn – zoals in Brazilië en Colombia – is Peru goed voor slechts 2% van de totale koffieproductie.

De Peru Cecovasa koffie heeft een krachtige en iets fruitige smaak. De bonen zijn afkomstig van 5000 koffieboeren uit de valleien van Sandia, Puno en Cuzco. Peru Cecovasa is 100% fair trade-koffie.

Cuba Turquino Lavado

Een heerlijke koffie met een volle zware body met een zijdeachtige, zoete afdronk.
Een aanrader voor iedere koffieliefhebber!

In vergelijking met andere koffies uit het Caribisch gebied groeit de Cubaanse koffie vrij laag, waardoor het een helder smaakprofiel heeft met relatief weinig aciditeit (lage zuurgraad). De Cubanen zijn zelf ook gek op hun koffie en het is een vast onderdeel van hun traditie. Naast rum en sigaren is koffie hét exportproduct van Cuba, een magisch eiland, dat alleen maar delicate producten lijkt voort te brengen.