Originals

CAMEROON – MORE THAN FAIR – KUMBO (in Schiedam gebrand)

Terug van weggeweest! De koffie uit Kameroen is de eerste koffie waarvan onze lokale brander (Branderij Luijendijk) ruim 6 jaar geleden een baal heeft gekocht. De koffie was een tijdje niet leverbaar maar nu is hij er weer en wij vinden de koffie kwalitatief beter dan ooit!
Deze koffie is onderdeel van het Circle of Excellence programma waarin is bepaald wat de boeren moeten doen om een echt specialty product te maken maar ook wat zij hiervoor aan hulp nodig hebben en wat zij ervoor betaald krijgen.
De koffie heeft een volle body, smaken van romige melkchocolade, noten en tonen van gedroogd fruit.

Cecovasa, Peru (biologisch en fairtrade)

Eén van onze eigen favorieten!

De koffieproductie van Peru komt vrijwel volledig uit bosgebieden. De koffieplanten worden verbouwd door kleine boeren. Door de opzet van het fair trade systeem worden deze kleine boeren maximaal beloond voor hun inzet. Omdat er weinige grote plantages zijn – zoals in Brazilië en Colombia – is Peru goed voor slechts 2% van de totale koffieproductie.

De Peru Cecovasa koffie heeft een krachtige en iets fruitige smaak. De bonen zijn afkomstig van 5000 koffieboeren uit de valleien van Sandia, Puno en Cuzco. Peru Cecovasa is 100% fair trade-koffie.

Costa Rica Tarrazu

Een mooie koffie uit de regio Tarrazu met lichtfruitige tonen en een milde smaak. Zeer geschikt voor snelfilterkoffie.

Colombia “Los Osos” (in Schiedam gebrand)

Los Osos “de beren” is volledig gewijd aan de Brilbeer, een beschermd dier dat is geclassificeerd als “kwetsbaar” door IUCN vanwege het verlies van leefgebied. Deze koffie is bedoeld om de lokale organisaties te helpen om koffieboeren bewust te maken dat bepaalde landbouwpraktijken ook andere inheemse soorten in gevaar kunnen brengen, zoals de brilbeer maar ook jaguars of vogels.
Deze duurzame landbouwtechnieken dragen ook bij aan biodiversiteit, schoon water en herbebossing.
De koffie heeft een mooie volle body met tonen van chocolade, rood fruit en sinaasappel. Geschikt voor espresso maar ook voor een pittige snelfilterkoffie.

Cuba Turquino Lavado

Een heerlijke koffie met een volle zware body met een zijdeachtige, zoete afdronk.
Een aanrader voor iedere koffieliefhebber!

In vergelijking met andere koffies uit het Caribisch gebied groeit de Cubaanse koffie vrij laag, waardoor het een helder smaakprofiel heeft met relatief weinig aciditeit (lage zuurgraad). De Cubanen zijn zelf ook gek op hun koffie en het is een vast onderdeel van hun traditie. Naast rum en sigaren is koffie hét exportproduct van Cuba, een magisch eiland, dat alleen maar delicate producten lijkt voort te brengen.

Ethiopië Sidamo

Single Origin koffie bestaande uit 100% Arabica bonen. Deze mooie koffie heeft een volle en complexe smaak met een zoete, fruitige afdronk. Voor alle liefhebbers van een lekkere pittige snelfilter koffie is dit zeker een aanrader. Maar ook als espresso houdt deze koffie zich absoluut goed staande.

Heilige Rotterdamse Boontjes

Koffie met een verhaal!
Een hoogwaardige en eerlijke koffie uit Brazilië. Heilige Rotterdamse Boontjes koopt louter in bij koffiehandelaren die bijdragen aan een beter leven voor de koffieboer en de natuur. De koffie die Heilige Rotterdamse Boontjes gebruikt is één koffiesoort van één boerderij. In het Rotterdamse worden deze groene koffiebonen met zorg geselecteerd en gebrand door de koffiebranders.

Maar er is meer aan Heilige Rotterdamse Boontjes dan een verse, eerlijke en duurzame koffie; namelijk een eigen keurmerk: de Verbonden Rotterdammer. Door het drinken van Heilige Rotterdamse Boontjes Koffie draag je bij aan kansen voor kwetsbare Rotterdamse jongeren. Heilige Rotterdamse Boontjes Koffie biedt deze jongeren een leerwerktraject binnen haar bedrijf aan en leidt hen op tot koffiebrander, barista en distributeur. Maar het allerbelangrijkste wat hen wordt bijgebracht is werkethiek. Na dit 50 weken durend leerwerktraject zijn zij in het bezit van de nodige kennis en werkervaring die hen in staat stelt aan te sluiten op de Rotterdamse arbeidsmarkt.

India Monsooned Malabar

Een fijne milde koffie met zeer laag zuurgehalte. Tikje rins met een medium body en zoetige, kruidige nuances.

Myanmar Hopong Long Hay (in Schiedam gebrand)

Een aanrader voor de liefhebbers van koffie met een hogere aciditeit. De smaak is zoet en fruitig zoals mandarijn, met tonen van anijs, een volle body van gedroogd fruit en een heerlijke zachte afdronk.

Panama Boquete (Casa Ruiz)

Panama een land met veel verschillende klimaten. Hierdoor smaakt een kopje koffie iedere keer anders en dat is een buitengewone smaakervaring! Daarnaast groeit koffie in Panama op grote hoogte, beginnend vanaf 1.400 meter. Omdat het hier kouder is, groeien koffieplanten minder snel, waardoor smaken en aroma’s meer tijd krijgen om zich te ontwikkelen.

Panamaanse boeren zijn zich bewust van kwaliteit. Daarom worden koffiebessen met de hand geplukt en is er veel aandacht voor kwaliteit. En dat proeft u! De Panama Boquete is een delicate koffie met een uitgebalanceerde smaak en nuance van boterbabbelaars (butterscotch). De koffieplanten groeien op de hellingen van de vulkaan Baru.

Papua New Guinea

Een fluweelzachte koffie met een volle kruidige smaak afkomstig uit de regio Highlands. Deze 100% Arabica koffie heeft een lichte tot medium roast en is geschikt voor zowel snelfilterkoffie als espresso.

Sulawesi Kalosi

Een koffie uit Indonesië die zich kenmerkt door zijn excellente body en lage zuurgraad. De koffie laat zich goed mengen met melk voor een heerlijke cappuccino.
De Sulawesi Kalosi is een karaktervolle, kruidige en zoete espresso koffie. Zeer krachtig en uitgesproken en voornamelijk geschikt voor espresso en cappuccino.

Gayo Sumatra Gold

Een prachtige koffie uit Indonesië die zich heeft geplaatst op de 5e plaats van beste koffiesoorten ter wereld!
De Gayo Sumatra Gold heeft een volle krachtige smaak en is uitermate geschikt voor espresso en cappuccino.