Originals

Heilige Rotterdamse Boontjes

Koffie met een verhaal!
Een hoogwaardige en eerlijke koffie uit Brazilië. Heilige Rotterdamse Boontjes koopt louter in bij koffiehandelaren die bijdragen aan een beter leven voor de koffieboer en de natuur. De koffie die Heilige Rotterdamse Boontjes gebruikt is één koffiesoort van één boerderij. In het Rotterdamse worden deze groene koffiebonen met zorg geselecteerd en gebrand door de koffiebranders.

Maar er is meer aan Heilige Rotterdamse Boontjes dan een verse, eerlijke en duurzame koffie; namelijk een eigen keurmerk: de Verbonden Rotterdammer. Door het drinken van Heilige Rotterdamse Boontjes Koffie draag je bij aan kansen voor kwetsbare Rotterdamse jongeren. Heilige Rotterdamse Boontjes Koffie biedt deze jongeren een leerwerktraject binnen haar bedrijf aan en leidt hen op tot koffiebrander, barista en distributeur. Maar het allerbelangrijkste wat hen wordt bijgebracht is werkethiek. Na dit 50 weken durend leerwerktraject zijn zij in het bezit van de nodige kennis en werkervaring die hen in staat stelt aan te sluiten op de Rotterdamse arbeidsmarkt.

Sulawesi Kalosi

Een koffie uit Indonesië die zich kenmerkt door zijn excellente body en lage zuurgraad. De koffie laat zich goed mengen met melk voor een heerlijke cappuccino.
De Sulawesi Kalosi is een karaktervolle, kruidige en zoete espresso koffie. Zeer krachtig en uitgesproken en voornamelijk geschikt voor espresso en cappuccino.

Panama Boquete (Casa Ruiz)

Panama een land met veel verschillende klimaten. Hierdoor smaakt een kopje koffie iedere keer anders en dat is een buitengewone smaakervaring! Daarnaast groeit koffie in Panama op grote hoogte, beginnend vanaf 1.400 meter. Omdat het hier kouder is, groeien koffieplanten minder snel, waardoor smaken en aroma’s meer tijd krijgen om zich te ontwikkelen.

Panamaanse boeren zijn zich bewust van kwaliteit. Daarom worden koffiebessen met de hand geplukt en is er veel aandacht voor kwaliteit. En dat proeft u! De Panama Boquete is een delicate koffie met een uitgebalanceerde smaak en nuance van boterbabbelaars (butterscotch). De koffieplanten groeien op de hellingen van de vulkaan Baru.

Cecovasa

Eén van onze eigen favorieten!

De koffieproductie van Peru komt vrijwel volledig uit bosgebieden. De koffieplanten worden verbouwd door kleine boeren. Door de opzet van het fair trade systeem worden deze kleine boeren maximaal beloond voor hun inzet. Omdat er weinige grote plantages zijn – zoals in Brazilië en Colombia – is Peru goed voor slechts 2% van de totale koffieproductie.

De Peru Cecovasa koffie heeft een krachtige en iets fruitige smaak. De bonen zijn afkomstig van 5000 koffieboeren uit de valleien van Sandia, Puno en Cuzco. Peru Cecovasa is 100% fair trade-koffie.

Yanaloma (uit Bolivia)

Deze “single origin” koffie komt uit Bolivia en wordt geproduceerd op de heuvels van de Yanaloma, een berg in de vallei van Apolo, 400 km ten noordwesten van La Paz. De koffie die geproduceerd wordt is afkomstig van nieuwe aangeplante koffiestruiken en heeft in 2008 in de tweede oogst geresulteerd.
Het klimaat is ideaal voor de koffie en de geografische ligging is uniek. De koffie wordt duurzaam verbouwd met technieken en methoden, die garanderen dat het ecosysteem in stand blijft en die de biodiversiteit en bodemactiviteiten versterken. De percelen waar de koffie groeit, worden omgeven door oerwoud. In het najaar van 2008 werd deze koffie biologisch gecertificeerd met het EKO keurmerk

Kenya AA

Een licht zurige Arabica koffie met een wat grotere boon. Dit is een koffie met veel “body” voor de echte liefhebber!

Espresso Inca Extra

Een heerlijke espressokoffie uit de Boliviaanse hooglanden. Een espresso met een “bite”.
Deze koffie wordt geteeld van de beste Arabica soorten in de Yungas nabij La Paz.
De koffie wordt zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest geteeld, en heeft daarom het EKO keurmerk. De bewerkingen van de koffie zijn handmatig: plukken, ontpulpen, drogen, selecteren van de koffie en het pellen van de bonen.

Cuba Turquino Lavado

Een heerlijke koffie met een volle zware body met een zijdeachtige, zoete afdronk.
Een aanrader voor iedere koffieliefhebber!

In vergelijking met andere koffies uit het Caribisch gebied groeit de Cubaanse koffie vrij laag, waardoor het een helder smaakprofiel heeft met relatief weinig aciditeit (lage zuurgraad). De Cubanen zijn zelf ook gek op hun koffie en het is een vast onderdeel van hun traditie. Naast rum en sigaren is koffie hét exportproduct van Cuba, een magisch eiland, dat alleen maar delicate producten lijkt voort te brengen.